Hernieuwbare energie


BK-Technics

Welkom in de nieuwe wereld: een wereld waarin groene energie wordt opgewekt uit 100% duurzame bronnen zonder CO2-uitstoot! Uw keuze is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Door middel van slimme innovaties helpen we u om energie te besparen en op te wekken. Photovolatïsche zonnepanelen of warmtepompen, wij bezitten de kennis en kunde om uw technische interventie te realiseren.

Photovolatïsche zonnepanelen

Laat de zon uw energiefactuur betalen! Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit die u onmiddellijk kunt gebruiken. De zon levert onuitputtelijke energie voor iedereen! Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen waarvoor de wereld nog slechts een reserve van maximaal 40 jaar heeft. Daarnaast is energie opgewekt via zonnepanelen 100% veilig, wat bij kernenergie niet het geval is.

De voordelen van photovolatïsche zonnepanelen

Voordelen:

 • Hoog rendement en gratis energie
 • Omzeil Belgische hoge energieprijzen
 • Dalende prijzen zonnepanelen
 • Groene lening
 • Milieuvriendelijk
 • Levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voor iedereen

Installatie

Iedere installatie wordt bepaald op basis van volgende 5 zaken:

        1. (DAK)OPPERVLAKTE

Het gewenste aantal panelen moet uiteraard geplaats kunnen worden. Dit kan op diverse manieren, afhankelijk van de beschikbare plaats:

 • Op het dak
 • Grondopstelling
 • Zonnewering
 • Gevelbekleding
 • Zonnevolger

         2. SCHADUWINVAL

Schaduw is nefast voor een zonne-installatie, BK-Technics zorgt voor de juiste oplossing. In dit geval wordt gewerkt met een omvormer per kanaal (poweroptimizer) in plaats van één omvormer over de volledige installatie.

         3. HELLINGSHOEK, ORIËNTATIE EN OPBRENGSTBEREKENING

In een ideale situatie worden panelen zuid gericht, onder een hoek van 35° geplaatst. Door technologische verbeteringen zijn afwijkingen hierop echter perfect mogelijk, zowel een hogere als een lagere hellingshoek, maar ook een afwijkende oriëntatie zorgen voor opwekking van elektriciteit.

         4. SOORT ELEKTRICITEITSNET

Het aanwezige elektriciteitsnet bepaalt de maximumcapaciteit van de omvormer. Bij een monofasig net (230V) kan men een omvormer van maximum 5 kW plaatsen, bij een meerfasig net (380V) is dit een omvormer van maximum 10 kW.

        5. VERBRUIK

Afhankelijk van ieders verbruik maken we een berekening van het aantal panelen dat geplaatst dient te worden om dit verbruik maximaal te dekken. Het gemiddeld aantal uren zonneschijn in België bedraagt 1 554 uur per jaar. 1 000 Wpiek zonnepalen brengen jaarlijks effectief 900 tot 950 kwh op.  

Warmtepomp

Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving, afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Op deze manier verminderen ze het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen ze kostbare en alsmaar schaarser wordende grondstoffen en beperken ze de toename van schadelijke CO2-uitstoot. De warmtepomp is momenteel dan ook een van de meest milieuvriendelijke manieren om uw woning te verwarmen. Een warmtepomp is de beste keuze wanneer u lagere verwarmingskosten wenst te combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie.

BK-Technics biedt met zijn uitgebreide gamma de juiste warmtepomp voor iedere behoefte. Reeds bij het ontwerp houden we rekening met bouwkundige en geologische situaties alsook met persoonlijke behoeftes. Onze oplossingen zijn voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten geschikt en kunnen tevens gebruikt worden in combinatie met bestaande zonnesystemen of verwarmingssystemen op olie of gas. Zo stellen we voor u een systeem samen dat volledig aan uw eisen en behoeftes voldoet.

Lagere CO2-emissies

Wanneer u een centrale verwarming installeert op basis van een warmtepomp, zal u heel wat minder CO2-emissie veroorzaken. BK-Technics maakte voor u een vergelijking met andere installaties:

 • Een warmtepomp heeft 30% minder C02-emissie dan een condenserende gasketel;
 • Met een warmtepomp heeft u 40% minder C02-emissie dan met een gewone gasketel;
 • Door het gebruik van een warmtepomp veroorzaakt u maar liefst 53% minder C02-emissie dan met een stookolieketel.  

Dekt een warmtepomp mijn volledige warmtebehoefte?

Het vermogen van een warmtepomp dient afgestemd te worden op de warmtebehoefte van uw woning. Dat is niet evident, omwille van het feit de opbrengst het hoogst is op het moment dat de warmtevraag het laagst is en omgekeerd.

Toch mag u uw warmtepomp niet ‘overdimensioneren’. Dit zorgt tijdens de tussenseizoenen voor te korte tijden waarin de pomp effectief werkt en bijgevolg voor een snellere slijtage.

Maar ook een ‘ondergedimensioneerde’ warmtepomp is een slechte zaak, omdat u in verhouding te veel moet bijverwarmen wanneer dit zich voordoet. Om het hele jaar door te genieten van een comfortabel binnenklimaat en de warmtepomp niet te overdimensioneren, is bijverwarming echter soms noodzakelijk.

De experts van BK-Technics staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat dit in verhouding blijft, en uw pomp perfect afgesteld is op de warmtebehoefte van uzelf en uw woning.

offerte aanvragen