Ventilatie


BK-Technics

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat binnen uw woning of werkomgeving. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde en de afvoer van vervuilde lucht. Uw gezondheid en welzijn hangen nauw samen met een goede ventilatie. Kies voor gezonde binnenlucht, kies voor de experts van BK-Technics. We verkopen geen lucht, wel de onderdelen!

De hele dag door over voldoende lucht van degelijke kwaliteit beschikken is werkelijk van levensbelang voor de mens. Wist u dat in de meeste gebouwen waarin we leven of werken, de lucht vaak meer vervuild is dan buiten?

Doordat isolatie en luchtdichtheid een steeds belangrijkere rol spelen bij het besparen van energie, stijgt ook de nood aan een goede ventilatie. Een hoge isolatie heeft immers als gevolg dat de natuurlijke tocht, die altijd voor de verversing van de binnenlucht heeft gezorgd, verdwijnt. Op deze manier raakt de lucht in een woning of werkomgeving vervuild door blootstelling aan diverse vervuilingsbronnen: zweet, ademhaling, huisdieren, onderhoudsproducten, … Ook bepaalde bouwmaterialen zoals verf en lijm veroorzaken een - eerder beperkte - afgifte van schadelijke stoffen. Daarnaast wordt ook vocht ervaren als een vervuilingsbron. Als de verontreinigde lucht niet wegraakt zijn hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid of zelfs ademhalingsklachten het gevolg.

De ramen wijd openen om alles eens goed te verluchten kan een tijdelijke oplossing vormen. Dat is echter niet altijd even comfortabel noch doeltreffend. Een goede ventilatie is immers meer dan vensters en deuren wijd openzetten. Een gecontroleerde ventilatie zorgt voor evenwicht tussen voldoende en overmatig ventileren, wat belangrijk is om energieverlies tegen te gaan. De installatie van een gecontroleerd mechanisch verluchtingssysteem vormt een zuinige oplossing die zorgt voor een zachte, permanente luchtverversing in huis. Een goede ventilatie staat garant voor gezonde en zuurstofrijke lucht waarin u zicht optimaal kunt voelen.

offerte aanvragen