Domotica in huis geen overbodige luxe

Niet iedereen heeft vandaag de dag al domotica in huis. Toch zal dit in de toekomst steeds vaker standaard worden ingebouwd. Het geeft niet alleen een pak meer comfort, het is ook een stuk veiliger. Denk hierbij naast inbraakpreventie ook aan branddetectie. Domotica in huis is zeker geen overbodige luxe, maar een levensreddend systeem.

Brandgevaar in woningen

Op dit moment zijn er ongeveer 1.3 miljoen elektrische installaties in woningen die niet conform zijn, bijvoorbeeld omdat wettelijk niet voldaan is aan bepaalde keuringen of door een technisch mankement aan de installatie. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze regelmatig gekeurd en gecontroleerd wordt.

Een elektrische installatie die niet in orde is, verhoogt de kans op brand in de woning. Om brand te voorkomen kan je een anti-brandoplossing zoals Proteng installeren en domotica laten plaatsen. Deze laatste detecteert de brand via sensoren en kan zo de hulpdiensten inschakelen. Het stuurt bovendien een bericht naar uw gsm zodat u meteen op de hoogte bent van het gevaar, ook als u niet thuis bent.

Domotica in huis voorbereiden

Bent u aan het verbouwen of renoveren, overweeg dan zeker om een domoticasysteem aan te schaffen. Ook bij een nieuwbouwproject is het aan te raden om dit direct te laten plaatsen. Mocht u niet meteen beschikken over de nodige budgetten dan kan u wel alvast wachtbuizen aanleggen. Zo kan u op een later tijdstip, wanneer de financiële middelen voorhanden zijn, alsnog domotica laten installeren. Op deze manier bereidt u uw woning voor op de toekomst!

Meer informatie over domotica

Wilt u meer informatie over domotica in huis? Neem dan contact met ons op. Wij tonen u alle voordelen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Wilt u weten of uw woning gevaar loopt? Bekijk dan deze aflevering van Alle Zaken op een Rijtje.