Energie besparen met domotica

Comfort is waarschijnlijk voor veel mensen het meest voor de hand liggende voordeel van domotica. Verlichting, verwarming, rolluiken, de garagepoort … u kan het allemaal bedienen met één druk op de knop. Toch is dit niet het enige pluspunt. Niet alleen maakt u uw huis veiliger, u kan ook energie besparen met een domoticasysteem. Vooral dit laatste is niet bij iedereen bekend.

Slimmer verwarmen en verlichten

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we naar werk of school vertrekken en vergeten zijn de lichten of de verwarming uit te doen. Dit kan al snel leiden tot een aanzienlijke energieverspilling. Domotica lost dit voor u op. Lichten gaan aan en uit aan de hand van sensoren. Dit is ook ideaal voor zones zoals garages en traphallen, waar het licht doorgaans lang en nutteloos blijft branden. Maar ook het koppelen van de verwarming of airco is geen enkel probleem. Gaat u naar kantoor? Dan zorgt het domoticasysteem ervoor dat de verwarming of airco automatisch lager wordt gezet en vice versa. Ook zorgt deze ervoor dat de verwarming of airco in een ruimte wordt uitgeschakeld als er een raam open staat zodat er geen onnodig energieverlies is.

Geen apparaten meer op stand-by

Een andere handige functie om energie te besparen is de alles-uit-toets. Bij het verlaten van de woning of voor het slapengaan kan u met één druk op deze knop alle elektrische apparaten in huis uitschakelen. Zo zorgt u ervoor dat televisies, computerschermen en andere toestellen die stand-by staan geen energie meer verspillen. Natuurlijk blijven de koelkast, de diepvries en het alarmsysteem wel gewoon in werking.

Wilt u ook comfortabel energie besparen?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van energie besparen die mogelijk zijn met een domoticasysteem. Er zijn nog tal van andere voorbeelden te bedenken, zoals het automatisch naar beneden laten gaan van uw zonnewering of rolluiken tijdens warme dagen tot regelbare verwarming in elke kamer van uw woning. Feit is dat een domoticasysteem u helpt om energiezuiniger te leven. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. 

Wilt u graag meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.