Gebruik slimme verlichting voor een veiligere en comfortabelere woning

Het licht in een kamer laten branden met een lichtschakelaar is zo evident dat we er bijna niet bij nadenken. Toch is het vreemd dat we hier nog steeds genoegen mee nemen. Vooral omdat we in een tijd leven waarin het ene apparaat nog slimmer is dan het andere. Daarom geven wij een aantal voorbeelden waarom overstappen op slimme verlichting uw woning zowel comfortabeler als veiliger maakt.

Veiligheid boven alles

We staan er niet altijd bij stil, maar verlichting is een goed hulpmiddel om inbraak tegen te gaan. Inbrekers werken het liefst in het donker maar zullen snel het hazenpad kiezen wanneer de tuinverlichting automatisch aangaat. Koppel de verlichting zeker ook aan uw beveiligingssysteem en u heeft automatisch extra veel verlichting wanneer het alarm afgaat. Een bijkomend voordeel is dat politie of hulpverleners zo uw huis snel weten te vinden.

Lichten laten branden terwijl u op vakantie bent is een gekende methode om inbrekers op het verkeerde been te zetten. Er zijn echter maar weinig gezinnen die in het dagdagelijks leven een vast patroon hebben bij het aan- en uitschakelen van de verlichting. Met een domoticasysteem zullen de lichten tijdens uw afwezigheid niet alleen automatisch, maar ook afwisselend branden. Zo hebben inbrekers zeker niet door dat u afwezig bent.

Nooit meer schrik voor het donker

Niemand vindt het leuk om rond te dwalen in een donker huis. In een pikdonkere hal de weg moeten vinden kan zelfs de moedigste persoon een ongemakkelijk gevoel geven. Maak het uzelf comfortabel en stuur uw lampen met uw smartphone aan, waar en wanneer u maar wilt. Tenslotte kan u ook de sfeer bepalen met slimme verlichting. Met domotica spraakbesturing kan u met uw stem vanuit uw luie zetel de lichten laten dimmen. Zo creëert u eenvoudig een sfeer waar u zich goed bij voelt.

Meer informatie over slimme verlichting en domotica

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat overstappen op slimme verlichting in uw persoonlijke situatie kost? Neem dan contact met ons op. We zijn specialist op het vlak van domoticasystemen en helpen u graag verder.